Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Εξαιρετική bbq sauce


Συνταγή του Κώστα Τσίγκα από το Cook Book no37, την έχω φτιάξει και είναι τέλεια με μαριναρισμένα ψητά κρεατικά (ιδιαίτερα με κοτόπουλο).

Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
5 κουταλιές ουίσκι
500 ml Κέτσαπ
8 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
8 κουταλιές ξίδι λευκό
2 κουταλάκια Worcestershire sauce (εγώ δεν είχα και έβαλα soy sauce)
1 κουταλάκι αλάτι
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
1½ κουταλάκι tabasco
1 κουταλάκι βούτυρο
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για πολλή ώρα, μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κέτσαπ και το χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το tabasco, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε το tabasco. Αν θέλουμε μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα δοκιμάζοντας τη σάλτσα σιγά σιγά (τελικά έβαλα την 2πλάσια). Εφτιαξα την διπλή δόση και έχω στο ψυγείο ένα βάζο για... ώρα ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου