Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

«Orea» σοκολατάκια!

Έμαθα εντελώς τυχαία για τα περίφημα σπιτικά-εύκολα-γρήγορα και παιδικά σοκολατάκια με μπισκοτάκια Oreo και τα έφτιαξα. Επικίνδυνα νόστιμα! (Γλυστράνε χωρίς να το καταλάβεις, για πότε έφαγα τρία ούτε που το πήρα χαμπάρι...) Φτιάξετε τα παρέα με τα πιτσιρίκια για ένα κέρασμα της στιγμής. Την συνταγή την βρήκα εδώ και εδώ

Υλικά που θα χρειαστούμε για 30-35 κομμάτια:
320 γρ. μπισκότα Oreo με κρέμα βανίλιας
200 γρ. τυρί κρέμα (Philadelphia 12%)
250 γραμμ. κουβερτούρα

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τοποθετούμε τα τριμμένα μπισκότα σε μπολ μεσαίου μεγέθους και τα ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθουν καλά τα υλικά. Παίρνουμε με κουταλάκι του γλυκού μέιγμα και πλάθουμε μπαλάκια σε ίδιο μέγεθος, τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Κυλάμε τα μπαλάκια στην κουβερτούρα, τα τοποθετούμε πάλι πάνω στη λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να να σταθεροποιηθεί εντελώς η σοκολάτα. Διατηρούνται στο ψυγείο.

(Νομίζω ότι εκτός από τα «Oreo» μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλα ιδίου τύπου μπισκοτάκια.) Σχετικά με την εκτέλεση της συνταγής: για μεγαλύτερη ευκολία, περάστε τα μπισκοτομπαλάκια στην κουβερτούρα με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου