Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Αραβικές πιτούλες

Τις βρήκα εχτές, τις έφτιαξα εύκολα και γρήγορα, όπως λέει και η συνταγογράφος, τις «τίμησαν» με το βραδινό τους οι υπόλοιποι και σας τις προτείνω κι εσάς. Στο στο tastefull θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και το βιντεο για το ψήσιμό τους. Φωτογραφία: G.Detsis







Υλικά που θα χρειαστούμε για 6-7 πίτες:
1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
1/2 φλιτζάνι νερό (χλιαρό καλύτερα)
λίγο αλάτι
λίγο λάδι (προαιρετικό)

Ζυμώνουμε τα υλικά μας με το χέρι ή το μίξερ (με το εξάρτημα για ζύμες). Η ζύμη θα πρέπει να μην κολλά στα χέρια αλλά να είναι μαλακή και καλοζυμωμένη. Αν έγινε πολύ μαλακή, προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα. Στη συνέχεια κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια 50 γρ. περίπου το καθένα και τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά. Ανοίγουμε τα μπαλάκια ζύμης σε πίτες με τη βοήθεια ενός πλάστη. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην κάνει τσακίσματα η ζύμη στο άνοιγμα, γιατί σ'αυτά τα σημεία η ζύμη θα κολλήσει όταν μπει για ψήσιμο και δεν θα περάσει ο ατμός ανάμεσα. Ανοίγουμε όλες τις πιτούλες, τις βάζουμε τη μία πάνω στην άλλη αλευρωμένες ή με χαρτί αντικολλητικό ανάμεσά τους και ξεκινάμε το ψήσιμο. Ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι (δεν βάζουμε καμία λιπαρή ουσία), τινάζουμε καλά την κάθε πίτα από το περιτό αλεύρι πρίν την ψήσουμε. Τοποθετούμε στο τηγάνι και την «πατάμε» με μια λοξή σπατουλα κατα διαστήματα για να βγαίνει ο αέρας που δημιουργεί φουσκες μέσα στη ζύμη της πίτας. Στο μεταξύ, διατηρούμε τη φωτιά δυνατή στην αρχή και σταδιακά όταν όλα θερμαίνονται πιο πολύ την μειώνουμε λίγο για να μην μας «αρπάξουν» οι πίτες. Μόλις βγουν από τη φωτιά είναι μαλακές αν τις αφήσουμε θα στεγνώσουν και θα γίνουν τραγανές εξαρτάται πως τις θέλει ο καθένας (εγώ τις έβαλα σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και τις τύλιξα με αυτήν για να παραμείνουν μαλακές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου