Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Δωράκια στο πιάτο Α' μέρος

Οι γιορτές πλησιάζουν σιγά σιγά. Τι θα λέγατε φέτος να χαρίσουμε στους φίλους μας δώρα που τρώγονται από το αγαπημένο Cook Book; Εντάξει, και λόγω κρίσης αλλά και γιατί είναι ωραίο τελικά να προσφέρεις στον δικό σου άνθρωπο κάτι φτιαγμένο με προσωπική φροντίδα. Αλλωστε τελικά δεν έχει τόση σημασία το πόσα χρήματα ξόδεψαμε αλλά η σκέψη... 

Σοκολάτένια sauce σε βάζο
Συνταγή Mime.com από το Cook Book no 30 - Φωτογραφία StudioM.com


Υλικά που θα χρειαστούμε για ένα βάζο:
180 γρ. κουβερτούρα
6 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη 
½ φλιτζάνι νερό
1 βανίλια 
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. γλυκού κονιάκ

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για να λιώσει καλά η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι την κουβερτούρα σπασμένη σε πολύ μικρά κομματάκια, μαζί με τη βανίλια και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα. Αρωματίζουμε τη sauce σοκολάτας με το κονιάκ. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο, την αφήνουμε να κρυώσει και κλείνουμε. Μπορούμε, επίσης, να αρωματίσουμε τη sauce σοκολάτας με 2 κουταλιές του γλυκού λικέρ μέντα ή πορτοκάλι.


Γλύκισμα λευκής σοκολάτας
Συνταγή Mime.com από το Cook Book no 30 - Φωτογραφία StudioM.com

Υλικά που θα χρειαστούμε για 8 κομμάτια:
360 γρ. κουβερτούρα λευκή 
100 γρ. βερίκοκα ψιλοκομμένα
100 γρ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
200 γρ. βατόμουρα αποξηραμένα
2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει, προσθέτουμε όλα τα φρούτα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά ώστε να μοιραστούν παντού ομοιόμορφα. Απλώνουμε πάνω σε ρηχό ταψί του φούρνου το χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε αυτό. Στη συνέχεια, το στρώνουμε καλά με σπάτουλα και το σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο χαρτιού ψησίματος. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για 1-2 ώρες. Τέλος, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή σε μακρόστενες μπάρες, το τοποθετούμε σε ένα τετράγωνο κουτί και το εύκολο, γρήγορο και φτηνό δώρο μας είναι έτοιμο. Προαιρετικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αποξηραμένα φρούτα με ξηρούς καρπούς, τους οποίους προηγουμένως θα έχουμε καβουρδίσει και ψιλοκόψει στο πολυμιξεράκι φροντίζοντας να μην γίνουν σκόνη. 


Κούπα με ρόφημα για αρωματική σοκολάτα
Συνταγή Mime.com από το Cook Book no 30 - Φωτογραφία StudioM.com


Υλικά που θα χρειαστούμε για ένα άτομο:
50 γρ. κύβους σοκολάτας 
4 marshmallows (είδος χρωματιστού ζαχαρωτού) 
2 κύβους ζαχαρωτά από τζίντζερ
1 κούπα της αρεσκείας σας 
1 σακουλάκι διαφανές
1 ετικέτα
διακοσμητική κορδέλα ή σχοινάκι

Βάζουμε μέσα στο σακουλάκι τους κύβους σοκολάτας, τα marshmallows και τα ζαχαρωτά από τζίντζερ. Kλείνουμε το σακουλάκι με τη διακοσμητική κορδέλα ή το σχοινάκι και το τοποθετούμε μέσα στην κούπα. Γράφουμε στη συνοδευτική ετικέτα τις οδηγίες για την απόλαυση του δώρου μας: «Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στην κούπα και προσθέτουμε μόνο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε το ρόφημα. Στην υγειά σας!» Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σοκολάτα με κακάο σκόνη και τα marshmallows με καραμέλες γάλακτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου