Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Kορμός σπανάκι με σολομό

Απο τις καλύτερες συνταγές που εχω βρει στο περιοδικό είναι η παρακάτω. Εξαιρετικός συνδιασμός χωρίς πολλά πολλά και για brunch, μπουφέ ή πρώτο για «καθιστό». 
Συνταγή Mime.com από το Cook Book no 7
Φωτογραφία Βαγγέλης Πατεράκης

Υλικά που θα χρειαστούμε για 8 άτομα:
Για το ρολό: 
6 αβγά 
50 ml γάλα πλήρες κρύο
4 κουτ. σούπας αλεύρι 
100 γρ. τυρί κίτρινο
250 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο 
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση: 
250 γρ. ανθότυρο
50 ml κρέμα γάλακτος
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
250 γρ. σολομό καπνιστό σε φέτες

Σοτάρουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Xτυπάμε τα αβγά μαζί με το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά για το ρολό μέχρι να ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολα, ισιώνουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 15 λεπτά περίπου. Eτοιμάζουμε τη γέμιση χτυπώντας όλα τα υλικά (εκτός του σολομού) σε μικρό μίξερ για να γίνουν μια λεία κρέμα. Bγάζουμε το σπανάκι-παντεσπάνι από τον φούρνο, το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια νωπή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και το διπλώνουμε προσεκτικά να γίνει ρολό (μαζί και την πετσέτα για να μην κολλήσει). Aφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να σταθεροποιηθεί το σχήμα. Aνοίγουμε το ρολό, στρώνουμε την κρέμα ανθότυρου, καλύπτουμε με το σολομό, ρολάρουμε και τυλίγουμε με διαφανή μεβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. Σερβίρουμε σε λεπτές φέτες προαιρετικά με λίγο μπρικ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου