Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Γαλέος με πατάτες στον φουρνο

Πολλές φορές δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε, φαγάκι νόστιμο και να τους «πιάσει» που λέμε. Σε μια τέτοια αναζήτηση βρήκα αυτή τη συνταγή του Βασίλη Καλλίδη και την έφερα στα μέτρα μου. Ψάρι έχει, πατατούλες έχει, είναι και γευστικό!

Υλικά που θα χρειαστούμε:
4 φέτες γαλέο φρέσκο ή κατεψυγμένο (1 κιλό περίπου)
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες 
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 λεμόνια (τον χυμό τους) 
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
λίγη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά και κρατάμε το νερό τους. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τις απλώνουμε σε μέτριο ταψί ή πυρέξ. Aλατίζουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και άνηθο. Bάζουμε από πάνω τις φέτες του ψαριού και ρίχνουμε ακόμα λίγο αλάτι και τον υπόλοιπο μαϊντανό και άνηθο. Tελειώνουμε με το σκόρδο κομμένο σε φετάκια και τη ρίγανη. Aραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 ποτήρι νερό απο τις βρασμένες πατάτες και το προσθέτουμε στο σκεύος μαζί με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C μέχρι να μείνει το ψάρι με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νεράκι καλύτερα να βάλουμε απ' αυτό που βρασαμε τις πατάτες.
To φαγητό μαγειρεύεται και στην κατσαρόλα αλλά δεν αποκτά την νοστιμιά του φούρνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου